Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2011 22:35 - За акането от високо
Автор: mirrorman Категория: Изкуство   
Прочетен: 1583 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 20.06.2011 22:37


Ами разрушете я тази гротеска и сложете монумент на наглия,самозабравил се цапач на всичко, което "не го кефи".Творението не е да акаш по труда на друг. Объркали сте се нещо. Творението е много по-болезнен процес. Да вземеш безформена скала и да си изкривиш ръцете докато се превърне в балерина. Да ти потъмнеят очите докато изпишеш икона. Да се погубиш в разкъсващо откровена поема.Едва ли са много хората, които са творили в ИСТИНСКИЯТ смисъл на думата. Съществуват морални закономерности, според които да влезеш с взлом в нечий дом и да се изходиш на килима в хола е същото като да оцапаш нечий труд с боички и по тъмно.Тук не става вече въпрос за идеология, а за елементарна колегиалност и съзнателност. Някой виждал ли е паметник да се изхожда на главата на гълъб? Винаги по-малкият е този, който обича или не съзнава, че цапа.
Страшното е, че толкова малко хора си дават сметка колко опасно е да смениш нещо морално остаряло с друго, морално деградирало. А след като видяхме, че дори културоведи са се подвели, си задаваме въпроса каква ни е всъщност интелигенцията. Ами каквато ни е селенията - такава ни е и интелигенцията. Само дрешките май са различни.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. filipgeorgiev - сто пъти "за"
21.06.2011 12:00
това кърти!!! сега само чакай да те налазят "демократчета".
цитирай
2. virginblack - то
02.07.2011 23:34
малките хора са за това- а си наравят лайномети зад мониторите или зад някой фукус на балкона и да мятат по големите. Обаче както съм казвала вече много пъти, не са предвидили гравитаията и обикновено лайницата падат върху тях. Така че ...да мятат. За дрешките- мисля че са от един и същи магазин 1001 стоки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mirrorman
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 33186
Постинги: 15
Коментари: 62
Гласове: 116
Архив