Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2011 19:59 - Изрод
Автор: mirrorman Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1384 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                           И З Р О Д

  Не ви понасям. Не мога да ви гледам как бездушно се носите с празни очички от някъде...до другаде... с едната си единствена мисъл или дори без нея. "Ще си купя блузката. Ще си купя блузката.Ще си купя онази блузка.Блузката.Блузката..."
"Най-после. От утре в новото жилище. Ще работим, ще плащаме, ще живеем.Най-после."
"Ще вечеряме пиле. Ще вечеряме и ще спим.Ще си почина.Сочно пиле..."
Спирам ги с тези думи:
"Миличка, много преди да си я купиш, тя е купила теб, износила те е и те е хвърлила."
"Новодомецо! Сега след като си купи тухлен гроб, не е ли време да поробуваш и за онзи, обикновения? Бързай, бързай, няма време!"
"Да ти завиди човек! Ще спиш в леглото си също както пилето ще спи в червата ти. Заклан, подправен, изгорен и сдъвкан."
Не мога да приема как тъпчейки върху тая земя вие не знаете от какво е направена тя, колко е стара и какви тайни носи. Не мога да ви търпя как не полагате дори нищожно усилие да схванете света който обитавате, нито над, нито под вас, но сте се осъвършенствали в живеенето като сте го превърнали в празнота, тщеславие, сляпа пъпливост, гризете стръвно секундите, часовете, дните и епохите като гъсеници. Не, не искам, аз отказвам да се наричам човек, докато и вие го правите. Не съм човек аз! Аз съм изрод.Аз съм пришълец, другоземец, пришественик в кожа като вашата.
Да, вярвам...Да, зная - всички сме едно, от една пъпна връв смучем всички...Но как да ви събудя, как да ви изродя из утробата? Та вие сте трупове! Погледнете се - отвратителните плодове на майка си! Дали няма да я ужасите съвсем ако изпаднете от вътрешностите й такива - студени меса, съсирени, сгърчени и бездиханни?..
Затова аз се моля: да се родите, да умрете с рождествена смърт та най-сетне да заживеете.
Някои от вас ще попитат: "Но защо ни говориш за възвишеното с оголени зъби?"
А как да ви говоря? Вие кой език разбирате? Езика на любовта разбирате ли го? Не замеряте ли днес вместо с камъни, с дебилски несмешки пророците на любовта, а щом я изгубите, сред тълпата раздирате гърло от възгласи за нейната екзекуция ? Не сте ли вие тези, за които любовта е лично удоволствие, приятелството - интерес,  родителството бреме, честността въпрос на лична преценка? Не сте ли вие, които облагородявате любовта, натъкмявате я в изложби, пудрите я за пред хората, аранжирате я във витрини, стерилизирате я, изварявате й въшките, човъркате под ноктите й, за да стане тя достойна за чистите ви покои? Не сте ли вие тези, които приемате като привилегия на съвременника да се лекувате от бременност, гордеете се щом измамите без последствия, унищожавате, което не познавате, изкачвате се по телата на падналите, успокоява ви чуждата скръб, защото не е у вас, трупате планини от излишъци, в които като плъхове се хапят братята ви и въздъхвате: "Добре че не сме ние."А не сте ли вие чуждите на света? Как да ви обичам такива? Как да ви излъжа, че сте като мен? Не сте! Не ви обичам такива каквито сте сега, а това което винаги сте били, но никога няма да си върнете. Окаяници такива! Никога ли няма да разберете, че сте призраци?! Вас ви няма! Не съществувате.И аз съм призрак. Но поне го зная.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. diabound - Коментар
09.09.2011 20:04
Много грозно си го обяснил.За момент ми се стори,че животът ми е сив,безличен и грозен.И все пак е вярно.
цитирай
2. mirrorman - Да, наистина. Усмивката у човека е ...
11.09.2011 11:35
Да, наистина. Усмивката у човека е като извращение спрямо останалите видове.
Аз съм добронамерен към тебе, но виждаш ли колко здрави зъби имам?
цитирай
3. vladoangelov - ...
12.09.2011 19:20
Абсолютно прав си.

А гневът ще си отиде, заедно с надеждата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mirrorman
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 33140
Постинги: 15
Коментари: 62
Гласове: 116
Архив