Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2011 20:01 - Обувки
Автор: mirrorman Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 939 Коментари: 1 Гласове:
3





Обичам си старите обувки. По тях има история, разни пътища, разни места, събувани тук, обувани там...В тях има пропит характер, живот; оставете чорапения дъх, пропити са с толкова други неща. Пропити са с дъждове, с пясъци, с асфалт и с горска пръст, с поляни, с паважи, със снегове и със слънца...С луни и мъгли, с малко кръв, няколко капки урина, няколко кучешки лайна, може би и едно-две човешки...Думата лайно не бива да ви смущава, това е стара дума, значително по-стара, по-жива и с повече смисъл от медицинските термини с мъртвоезичен произход. Абе разглеждам си обувките като историческа, пътна и астрономическа карта. Тази дълбоката драскотина е от камъка, който ритнах докато догонвах влак. Този смачкан нос е от запознанството ми си с еди-си-кой. В автобус-душегубка, настъпване, остри реплики, а после извинения, питие и приятелство.
Дясната подметка е по-изтрита от дясно, лявата - от ляво. Няколко месеца отивах на работа по един по-кратък , наклонен на ляво път. И макар по-кратък, винаги закъснявах,
защото тя не винаги минаваше рано оттам. Спирах се, връщах се и се тътрех пак, а секундарника забождаше черната си човка в мислите ми. Сутрин имах нужда от непознатия й поглед. Само едната секунда докато се разминавахме ми беше напълно достатъчна за цял ден.
А когато обувките грохнат съвсем знам че няма да успея да ги изхвърля. Може пък да посея нещо
в тях. Какво красиво прераждане ще е! Всичките им аромати в един единствен цвят!



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. coacoa11 - Кратко, но стилно...Харесва ми,
18.10.2012 00:20
Но като увод към по-дълго произведение, с което не да загатнеш, а да споделиш спомени и изживени емоции с тези обувки. Опитай!
Не се извинявай за лайната, съвсем естествено си звучат и не смущават никого, освен теб.
В рамките на шегата - ще има ли продължение - нещо за старите дънки, пуловера с протрити лакти, овехтелия балтон или ...?
Пожелавам ти да износиш много чифтове обувки и голяма градина със спомени да посадиш, все хубави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mirrorman
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 33139
Постинги: 15
Коментари: 62
Гласове: 116
Архив